Ronnie_Afman_Sunset_Angkor Wat

Temple of  the king – Angkored down in Angkor Wat

Vandaag is de grote dag, wij bezoeken de tempel der tempels wat Cambodja betreft: Angkor Wat. Ik zeg dan wel dag, maar het is pas 4.00 uur als de wekker gaat, om op tijd klaar te zijn voor de vijf tuk-tuks die ons in het pikkedonker om 5.00 uur naar de kaartverkoop brengen. Het is al best druk voor de loketten. Dit zijn echter loketten voor eendagskaartjes, wij moeten aan de andere kant zijn omdat we meerdaagse kaartjes willen hebben. Als iedereen voorzien is rijden de tuk-tuks door, langs wat water, waarvan ik vermoed dat het de enorme gracht rondom de tempel is. Dat klopt. We zijn gelukkig ruim op tijd voor de zonsopgang bij de linker vijver voor de tempel. Maar dat geldt voor veel meer mensen, dus een plekje vooraan zit er niet in. Gelukkig zijn we lang en kunnen we met gestrekte armen foto’s en film schieten zonder al die mensen in beeld. Als de hemel verkleurd komt iedereen in actie, alle camera’s, telefoons, selfiesticks en wat al niet gaan de lucht in. Om 6.45 uur is het inmiddels licht en lopen we weer naar buiten. Achteromkijkend zien we dat het uitzicht nog mooier wordt als de zon daadwerkelijk boven de tempel uitkomt. Dat moeten we morgen nog maar even overdoen, maar dan in kleiner gezelschap.

Over de schrijvers

error: Rechthebbende afbeeldingen Ronnie Afman